DDL: "MMC Weert wint belangrijk duel tegen koploper VV HEBES"

MMC Weert heeft gisteren met overmacht gewonnen van VV HEBES in de derde klasse B. Door een hattrick van Joshua van Veldhoven werd het 3-0. J oshua, Joshua en nog eens Joshua. Joshua van Veldhoven (25) was gisteren de grote man bij MMC Weert. Dankzij zijn hattrick bleven de punten in Weert. „Ik had er veel zin in”, lachte de trefzekere spits van MMC na afloop. De ploeg uit Weert was extra gemotiveerd voor deze wedstrijd. Twee seizoenen geleden degradeerde MMC uit de derde klasse door in de play-offs te verliezen van HEBES. „We hebben ze mooi teruggepakt”, zei Van Veldhoven die al twintig jaar voor de club uit Weert speelt.

MMC Weert schoot in de eerste minuten direct uit de startblokken. Juist op het moment dat HEBES het initiatief in de wedstrijd overnam, scoorde MMC 1-0. Na een splijtende pass vanuit het middenveld speelde Joshua van Veldhoven keeper Dick de Kwaadsteniet uit en gleed hij de bal met een sliding in de goal. HEBES ging na de tegentreffer op zoek naar de gelijkmaker en tien minuten voor de rust leek dat te gaan lukken. Roel Delahaije haalde op de rand van het strafschopgebied hard uit maar doelman Loek Jacobs kon de bal nog net tegen de buitenkant van de paal werken.

Terwijl HEBES nog met de gedachten bij de grote kans was, scoorde Joshua van Veldhoven een werkelijk fenomenaal doelpunt: 2-0. Op de rand van het strafschopgebied nam hij de bal op zijn knie aan. De bal sprong omhoog maar met een volley knalde hij de bal toch nog over de HEBES-doelman in de linkerhoek. „Ik zag de keeper ver voor zijn goal staan, nam de bal aan en schoot hem gewoon.”

In het begin van de tweede helft gingen de bezoekers vol in de aanval om de aansluitingstreffer te forceren. Maar na vijftien minuten was het verzet gebroken door weer een doelpunt van Joshua van Veldhoven: 3-0. MMC Weert mocht een vrije trap nemen aan de rand van het strafschopgebied van de bezoekers.

Van Veldhoven wist daar wel raad mee. Keeper de Kwaadsteniet raakte de bal nog aan, maar kon niet voorkomen dat die in de rechterbovenhoek belandde. In het restant van de wedstrijd bleef MMC Weert gemakkelijk overeind. Van Veldhoven heeft nu vijf doelpunten gemaakt in drie wedstrijden. „Topscorer worden van de klasse is altijd mijn doel, maar kampioen worden is misschien nog wel belangrijker”, meende van Veldhoven.

MMC-trainer Harrie Gommans, die zelf negentig minuten meespeelde, gaat ondanks negen punten uit drie wedstrijden nog altijd voor een plaats in de subtop. „Als we het in april nog zo goed doen, kunnen we de doelstelling naar boven bijstellen”, temperde de oud-prof de verwachtingen.

Door René Puri, Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad.
Foto Stefan Koopmans​