HEBES talenten bij profclubs

Het wekelijkse programma ‘De sportzomer met Thijs Bastings’, een serie interviews met bekende sporters uit de regio, wordt vanaf woensdag uitgezonden op omroep ML5. In samenwerking met VIA Limburg wordt de hoofdpersoon uit het programma kort voorgesteld. De aftrap is voor voormalig HEBES talent Devy Hendrikx.

Vele scholieren genieten momenteel van de zomervakantie, zo ook de 12-jarige Devy Hendrikx. Het voetbaltalent uit Heel begon afgelopen jaar aan een nieuw avontuur bij de jeugdopleiding van VVV Venlo. Devy maakte op jonge leeftijd zijn eerste meters op de velden van VV Hebes in Beegden. Daar werd al snel duidelijk dat hij erg veel talent heeft. Vandaar dat hij vorig jaar voor het Den Hulster college in Venlo koos. De school biedt jonge talenten een aangepast rooster waardoor ze meer tijd hebben om te trainen. Een nieuwe stap van de basisschool naar de brugklas is altijd spannend, zo vertelde Devy vorig jaar. Gelukkig is hij in Venlo helemaal op zijn plek. „Ik leer hier veel nieuwe dingen dus het was zeker een goeie keus’’, aldus Devy. De leerlingen op het Den Hulster college krijgen vrijstelling voor vakken als tekenen en knutselen. Op die manier houden ze meer tijd over om te trainen. Met zes trainingen per week zijn het echter drukke schoolweken. „Doordeweeks heb ik weinig vrije tijd maar in de weekenden gelukkig wel”, zo vertelt Devy.

Talent

Het talent van Devy viel ook bij de Venlose trainers al gauw op. „Devy is natuurlijk vanuit de scouting opgevallen een aantal jaar geleden. Na een jaar in ons onder-12 team te hebben gespeeld, besloten wij om hem toe te voegen aan onze opleiding’’, zo sprak Devy’s coach. „Het was voor hem even wennen om van twee keer trainen bij Hebes, naar zes keer trainen bij Venlo te gaan. Desondanks heeft hij die stap prima genomen en heeft hij zich heel goed ontwikkeld.’’ Komend seizoen is Devy te bewonderen in het jongens onder-15 team van Venlo. „Het feit dat hij in een competitie komt met jongens die vaak een jaar ouder zijn dan hem onderstreept nog maar eens het talent dat Devy heeft’’, sprak zijn coach. Zelf is Devy erg ambitieus: „Ik hoop ooit in het eerste van Venlo te mogen spelen.’’

Het programma wordt elke woensdag uitgezonden en is daarna dagelijks vanaf 17.00 uur elk heel uur te zien op ML5 en via Facebook. Het interview met Devy is hier te bekijken

Bron: Thijs Bastings namens Dagblad De Limburger