Wedstrijdverslag Sittard 1 - HEBES 1

Zondag 8 november stond de wedstrijd Sittard – HEBES op het programma. In de stand was het verschil op voorhand 3 punten in het voordeel van de Sittardse ploeg. Zaak voor HEBES dus om de 3 punten mee naar huis te nemen.

De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de uitploeg via Lars Sonneville. Hij profiteerde bijna van de fout in de opbouw bij Sittard, maar het duel alleen voor de keeper werd gewonnen door de doelman.

Niet veel later kwam HEBES dan toch op 0-1 na een geweldige pegel van afstand in de bovenhoek door spits Rhodri van Dooren. Na deze treffer was het Sittard dat op jacht ging naar de 1-1 en zonder direct kansen te creëren wist het wel het spel naar zich toe te trekken. Het was eerst Villareal die de thuisploeg bijna op 1-1 zette na een slim wippertje tussen de verdedigers door, maar Dick de Kwaadsteniet was op tijd uit zijn doel. Daarna kwam na 31 minuten dan toch terecht 1-1 op het scorebord. Na wederom een mooie knal van afstand door Rick de Hoogh.

Direct na de 1-1 was het keeper de Kwaadsteniet die HEBES op de been hield door na een combinatie via het centrum van Sittard het 1 op 1 duel te winnen.  Vlak voor rust kwam HEBES dan toch weer op voorsprong. Een schot van Rhodri van Dooren kon nog geblokt worden, maar de bal kwam vervolgens bij Rolf Geraets uit die met een prachtige volley de keeper wist te verschalken.  Met drie prachtige doelpunten en een voorsprong voor VV HEBES gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Het was HEBES dat het beste uit de startblokken kwam na de rust. Sittard ging aanvallender spelen wat resulteerde in meer ruimte voor de HEBES aanvallers. In de eerste 20 minuten van de tweede helft waren er dan ook diverse kansen te noteren. Zo vergat Lars Sonneville een voorzet van Nick Nijsten voor leeg doel tot doelpunt te promoveren en bracht de keeper enkele malen redding.

De HEBES aanvallen werden af en toe slordig uitgespeeld of de assistent-scheidsrechter van Sittard bracht redding door de gevaarlijke situatie twijfelachtig af te vlaggen. Waar HEBES vergat de score te vergroten was het Sittard dat daarna probeerde en op gelijke hoogte kwam. Zonder grote kansen te creëren kwam 10 minuten voor tijd dan toch de gelijkmaker op het scorebord. De ingevallen spits Otmane Bougzoul ronde net binnen de 16 knap af in de lange hoek.

Sittard rook een overwinning door deze late gelijkmaker en stuurde zijn manschappen naar voren. Het was echter HEBES dat aan het langste eind trok. Eerst was het Rolf Geraets die met een slimme vrije trap van grote afstand de 2-3 op het scorebord zette en daarna was het slotakkoord voor de na rust ingevallen Nick Nijsten. Hij schoot de bal in de allerlaatste seconde van de wedstrijd hard en hoog in de korte hoek en bepaalde zo de eindstand op 2-4.

De drie belangrijke punten gingen mee terug naar Heel en Beegden, waar volgende week de thuiswedstrijd wacht tegen Spaubeek 1.