Wedstrijdverslag: VV HEBES 1 - Hoensbroek 1

Zondag 1 november stond de wedstrijd HEBES 1 - Hoensbroek 1 op het programma. In een heerlijk herfstzonnetje begon de wedstrijd redelijk afwachtend van beide kanten. HEBES trok daarna het spel langzaam naar zich toe en de eerste echt grote mogelijkheid kwam dan ook via Rolf Geraets. Hij zag zijn geplaatste schot echter gekeerd worden door de doelman. Na 20 minuten spelen was het dan toch Hoensbroek dat uit het niets op voorsprong kwam. Guus van Engelen verwerkte een lange bal niet goed, waarna Feddo Mobers oog in oog met keeper Dick de Kwaadsteniet kwam te staan en de 1-0 binnen lobte.

Het nog feestvierende Hoensbroek kon slechts maar even van de voorsprong genieten. Het was Lars Sonneville, die de gehele 1e helft een grote plaag bleek voor de verdediging, die een knappe solo vanaf de zijkant afrondde in de lange hoek. Vlak na de 1-1 kwam de thuisploeg bijna op voorsprong, nadat Dean Geerlings een afvallende bal tegen de bovenkant van de deklat schoot. Maar ook Hoensbroek kreeg nog voor rust de kans om weer op voorsprong te komen. Gehinderd door de HEBES verdediging werd de bal echter naast geschoten.

Na de pauze veranderde het spelbeeld en was het Hoensbroek dat het de thuisploeg zeer lastig maakte. Na 55 minuten spelen miste Hoensbroek een enorme kans door na een misser in de verdediging, alleen voor de keeper de bal naast te schieten. Dit bleek het begin te zijn van een waar offensief van de uitploeg. HEBES kwam er nauwelijks meer uit en moest zich beperken tot tegenhouden. Hierbij was het tot 2 keer toe de binnenkant van de paal die HEBES redding bracht. Eerst was het Robert Wijnen die de bal van dichtbij tegen de paal schoot en korte tijd later kopte Titom Tjokrokosoemo de bal bij de 2e paal wederom tegen dezelfde binnenkant aan. Zo ontsnapte HEBES tot 2 keer toe en wist het ondanks de druk van Hoensbroek een 1-1 gelijkspel over de streep te trekken.