default-header

HomeHEBES 4 nog zonder puntverlies

HEBES 4 nog zonder puntverlies

maandag  4 oktober

Na de afgetekende overwinning op DFO (Grathem Kelpen Oler Hunsel Ell Haler etc. combinatie) stond zondag de derby tegen Maasgouw op het programma. Voordeel van spelen op een niveau waar degradatie onmogelijk is zijn de wekelijkse wedstrijden in de nabije regio.

Vroeg in de ochtend wachtte Selina ons al op met een bakje koffie in de kantine. Nadat Jos was geïnformeerd over het feit dat verliezen met latje trap een rondje kost en hij dus nu koploper is in de boetepot en Joost werd geïntroduceerd als nieuw teamlid, konden we beginnen aan de warming-up. Echter niet voordat een teamfoto was gemaakt, die nogal vertraagd werd omdat Rhodri (die deze zondag voor de verandering geen kater had) nog uitgebreid van de sanitaire voorzieningen gebruik moest maken.

De scouting had het team er vooraf op gewezen dat Maasgouw van het niveau DFO zou zijn, maar dit bleek toch niet helemaal waar. Sterker nog, Maasgouw stond verdedigend goed en kwam middels een scherpe counter zelfs op 0-1. Aan de andere kant werd een goede voorzet van de opkomende back Nermin door de verdediger goed via het hoofd van Yvo in het doel gewerkt, waarmee de oud-Maasgouw speler zijn eerste van het seizoen maakte. Even later hoopten die van Thorn en Wessem een penalty te krijgen na een duel van Lars, maar scheidsrechter Reinders zag er geen overtreding in. Die werd even later aan de andere kant wel op Rhodri gemaakt, die vervolgens zelf de penalty benutte. In de eerste helft lieten zowel Stephan als Geert zich al wisselen met wat zij zelf een blessure noemden, maar boze tongen beweren dat zij zich moesten voorbereiden op hun trainerschap bij het 2e elftal.

Sander, de andere oud-Maasgouw speler aan onze kant, gaf in de rust de tip om snel te scoren en daarmee de wedstrijd te beslissen. Angelo volgde binnen enkele minuut in de tweede helft deze raad op en zette HEBES op een 3-1 voorsprong. Hiermee was de wedstrijd nog niet volledig beslist. Guus had in de eerste helft al een tegenstander vrij voor de keeper gezet met een slechte terugspeelbal, deze kans werd nog gemist. Om de tegenstander nog een betere kans te geven veroorzaakte hij vervolgens nog een strafschop. Sander wist deze echter prachtig te keren.

Vlak voor tijd leek Maasgouw nog een keer vrij op de keeper af te gaan, maar Loek zorgde er met een professionele overtreding voor dat dit feestje niet door ging. De bijbehorende gele kaart was vooral goed voor de boetepot.

In het vervolg van het duel gebeurde niet veel meer en zodoende kon er rond de klok van half 1 aan het eerste biertje begonnen worden. Gezien de HEBES-dag en Beegden kermis, is dit voor enkele teamgenoten een zware avond geworden. Dik verdiend ook natuurlijk na een dergelijke competitiestart.
Volgende week opnieuw een derby tegen Horn, die ook nog zonder puntverlies zijn. Voor de geïnteresseerde volger: de wedstrijd wordt gespeeld om 10:30 in Horn, entree is gratis.