default-header

Ouders nieuwe leden

HomeInformatieOuders nieuwe leden
HomeInformatieOuders nieuwe leden

Ouders nieuwe leden

VV HEBES verwelkomt jou, je zoon en/of dochter graag als nieuw lid van onze vereniging.

 

Hoe zit VV HEBES in elkaar?

Onze vereniging telt ongeveer 460 leden die we grofweg in twee groepen kunnen verdelen: spelende leden en niet-spelende leden. Veel van deze laatste dragen als vrijwilliger hun steentje bij aan VV HEBES of vinden het gewoon leuk om lid te zijn van onze vereniging. Het zijn veelal oud-voetballers, supporters, commissieleden, familieleden of sponsors. Onze club telt op dit moment 4 senioren elftallen, 1 dameselftal en 15 jeugdteams. Er zijn 200 jeugdleden jongens en meisjes)  lid van VV HEBES. De seniorelftallen spelen hun wedstrijden op zondag. De jeugd speelt op zaterdag verdeeld over 15 jeugdteams. De F-jeugd (6-7 jarigen) en de E-jeugd (8-9) spelen zogenaamd “7-voetbal”. Dit spelletje wordt gespeeld op een speelhelft van een groot voetbalveld. Uiteraard zijn de doelen hierbij ook een stukje kleiner. Op deze manier hebben de spelers meer balcontact en wordt het scoren van doelpunten vergemakkelijkt. Daar gaat het tenslotte om. Vanaf de D-jeugd (10-11 jarigen) wordt er “11-voetbal” gespeeld. Net zoals bij de senioren op een groot veld. De speeltijden bij de jeugd zijn korter. De allerkleinsten spelen twee keer 20 minuten. Naarmate men ouder wordt , wordt deze speeltijd langer tot de uiteindelijke 2 x 45 minuten.

 

Indeling op basis van leeftijd

Indeling in de jeugdteams vindt plaats op basis van leeftijd van de jeugdspeler. Tot pakweg 12 jaar spelen zowel jongens als meisjes in hetzelfde team.

F-jeugd:   plm. 6-7 jaar
E-jeugd:   plm. 8-9 jaar
D-jeugd:   plm. 10-11 jaar
C-jeugd:  plm. 12-13 jaar
B-jeugd:  plm. 14-15 jaar
A-jeugd: plm. 16-17 jaar

Jeugdvoetbal in Heel & Beegden, meer dan voetbal alleen

Uiteraard wordt door de diverse jeugd elf-, en zeventallen een wedstrijdprogramma afgewerkt. Daarnaast worden er wekelijks trainingen verzorgd door enthousiaste trainers. Een team van goed gemotiveerde bestuursleden en jeugdleiders staat tevens garant voor een verantwoorde vrijetijdsbesteding op en rond het voetbalveld. Wedstrijden en trainingen zijn echter lang niet het enige wat je van ons als voetbalvereniging mag verwachten. Jaarlijks staan er voor elk team tal van activiteiten op het programma. Zo kan bijvoorbeeld door de teams deelgenomen worden aan een of meer toernooien, op het veld, maar ook in de zaal. Ook tijdens de winterstop (globaal de periode december/maart) zit men bij VV HEBES niet stil. Voor de gehele jeugdafdeling wordt er jaarlijks een winterprogramma op touw gezet, uiteenlopend van zaalvoetbalwedstrijden en zaaltrainingen tot spel-, of filmmiddagen, bezoeken aan ijsbaan of zwembad, Sinterklaasavond en Vastelaovendjbal met het uitroepen van de voetbaljeugdprins, eigenlijk teveel om op te noemen. In mei of juni is er het meerdaagse jeugdvoetbalkamp voor de D, E en F leden.

Sportuitrusting

Shirts worden door de club ter beschikking gesteld. De broek, sokken, voetbalschoenen, scheenbeschermers en een trainingspak dien je echter zelf aan te schaffen. De broek en sokken kunnen alleen via de club worden aangeschaft. Op die manier hebben we allemaal dezelfde tenues en ziet iedereen er keurig verzorgd uit op het veld. Je kunt hiervoor terecht bij Wim Slangen Sport te Echt (telefoon: 0475-486446).

Verder dienen de jeugdleden een trainingspak en sporttas, voorzien van logo VV HEBES te dragen tijdens de wedstrijden van de jeugd. De trainingspakken en sporttassen dienen aangeschaft te worden via Wim Slangen Sport te Echt (telefoon: 0475-486446).

Een ander attribuut dat je zeker nodig zult hebben zijn scheenbeschermers. Zij kunnen onnodige blessures helpen voorkomen. Scheenbeschermers dienen verplicht te worden gedragen bij trainingen en wedstrijden.

Verder willen we je erop attenderen dat bij Wim Slangen, Ursulinenstraat 18, te 6101 DP ECHT voor leden van VV HEBES een korting geldt van 10% op aanschaf van sportartikelen.

Contributie

Getracht wordt de jaarlijkse contributie zo laag mogelijk te houden. Kijkend naar andere (sport)verenigingen mogen we concluderen dat je bij VV HEBES echt ‘waar voor je geld’ krijgt. Het verschuldigde contributiebedrag is afhankelijk van je leeftijd: In dit contributiebedrag zit ook een bijdrage voor eventuele deelname aan het winterprogramma.

Bij sommige activiteiten kan het voorkomen dat een extra (kleine) bijdrage dient te worden betaald. De contributie wordt automatisch geïncasseerd, hiervoor dient de bijgevoegde machtigingskaart te worden ingevuld. We vragen je dringend hier gebruik van te maken anders worden jaarlijks € 10,- administratie kosten doorberekend.

Vervoer bij uitwedstrijden.

Eens per veertien dagen speelt jouw team een uitwedstrijd. Vaak zal dit per auto gebeuren. Hierdoor zal het voorkomen dat de leider van je team een beroep moet doen op een of enkele ouders om ook een keer mee te rijden. We hopen dat hij dan op medewerking mag rekenen. Het verzamelen voor vertrek gebeurt altijd op de parkeerplaats van de sporthal, gelegen aan de Doormanweg te Heel.

Douchen

Na elke training en wedstrijd is het gebruikelijk om te douchen. We adviseren om hier gebruik van te maken. Het dragen van badslippers tijdens het douchen is verplicht.

Verzorgers en ouders die niet belast zijn met de begeleiding van een team verzoeken we dringend om het kleedlokaal NIET te betreden. Ook bij het ophalen van jeugdleden door broertjes, zusjes of andere personen is het NIET gewenst dat deze het kleedlokaal betreden. Jeugdleden voelen zich bezwaard om te douchen als er steeds “vreemde” mensen het kleedlokaal in- en uitlopen. Als je, om welke reden dan ook niet wilt douchen, kleed je dan wel om en blijf niet in je bezwete kleren rondlopen. Douchen heeft echter altijd onze voorkeur.

Ouders

Ook je ouders zijn van harte welkom bij een training of wedstrijd. Hebben zij nog vragen of opmerkingen, dan kunnen ze zich in eerste instantie wenden tot de leiders van je eigen team. Indien daar behoefte aan blijkt te bestaan behoort het houden van ouderavonden tot de mogelijkheden.

Ouders, ook u zult waarschijnlijk het spreekwoord kennen: “de beste stuurlui staan aan wal”. We zijn blij met uw belangstelling, met uw aanmoedigingen en uw enthousiasme. Laat de jeugdleider echter zijn werk doen. Hij is de enige coach van het team en de baas in het veld. Mocht u als ouder een actieve rol willen vervullen binnen onze vereniging, we denken hierbij aan onder andere jeugdleider of (mede)organisator met de Sinterklaasavond, Vastelaovendj, winterprogramma of het jeugdkamp, dan kan u zich wenden tot een van de bestuursleden van de afdeling jeugd die verderop in dit artikel zijn opgenomen.

Kantine

Tijdens de thuiswedstrijden, speciale evenementen en toernooien zal de kantine meestal geopend zijn. We zijn echter nog op zoek naar ouders die als vrijwilliger willen meehelpen om de kantine te bezetten. Ook hiervoor kunt u nadere informatie inwinnen of uw interesse kenbaar maken bij een van de jeugdbestuursleden.

Jeugdkamp

Eenmaal per jaar, meestal in mei of juni, organiseert de jeugdafdeling voor de D, E en F leden een kampeerweekend. Dit kamp is echt het klapstuk van het seizoen en mag je beslist niet missen. De kosten bedragen om en nabij €. 35,00 per deelnemer. (afhankelijk van de locatie). Beslist doen!

Team-indeling

De jeugdteams binnen onze vereniging worden samengesteld op basis van leeftijd en capaciteit. Je speelt hierdoor altijd tegen jongens van je eigen leeftijd. Globaal worden de grenzen gehanteerd zoals aangegeven bij ‘contributie’.

Verzekering

Onze vereniging heeft een collectieve ongevallenverzekering afgesloten voor al haar leden en vrijwilligers. Deze verzekering is geldig tijdens alle activiteiten van de vereniging (in binnen-, en buitenland) en op de heen-, en terugreis naar en van deze activiteiten.

 

Aanmelden als jeugdlid

Je kunt je als lid van onze vereniging aanmelden door op de internetsite een aanmeldformulier te downloaden. Dit kun je volledig ingevuld met een kopie van je identiteitsbewijs deponeren in de brievenbus van Pater Dr. Neijensstraat 24 te Heel. Ben je 11 jaar of ouder dan moet je ook een pasfoto bijvoegen voor het aanvragen van een spelerspas. Voor informatie kun je contact opnemen met:

Wie doet wat binnen de jeugdafdeling?

Voorzitter, secretaris, penningmeester, etc. klik hier en bekiijk wie wat doet binnen de jeugdafdeling van VV HEBES.

We hopen dat je veel plezier zult beleven aan de voetbalsport. Wij als voetbalvereniging zullen ons best doen om samen met jou te komen tot een zinvolle vrijetijdsbesteding, want zoals je weet: Jeugdvoetbal in Heel & Beegden, meer dan voetbal alleen. Jeugdvoetbal in Heel & Beegden, meer dan voetbal alleen.

Ouders nieuwe leden

Lid worden van VV HEBES?

Heb jij zin om te komen voetballen of weet je iemand die bij VV HEBES wil komen voetballen aarzel dan niet en meld je aan! Aanmelden is heel eenvoudig via ons online aanmeldformulier.

Meer informatie