default-header

DDL: “Eindelijk loopt het bij HEBES en Kyo Hendricx op rolletjes: ‘Een periode zou het seizoen afmaken’”

HomeDDL: “Eindelijk loopt het bij HEBES en Kyo Hendricx op rolletjes: ‘Een periode zou het seizoen afmaken’”

DDL: “Eindelijk loopt het bij HEBES en Kyo Hendricx op rolletjes: ‘Een periode zou het seizoen afmaken’”

DDL: “Eindelijk loopt het bij HEBES en Kyo Hendricx op rolletjes: ‘Een periode zou het seizoen afmaken’”
donderdag  22 februari

Ineens loopt het bij HEBES. Door drie opeenvolgende overwinningen zonder tegendoelpunt is de fusieclub uit Heel en Beegden naar de middenmoot gekropen. De veelscorende Kyo Hendricx is een van de smaakmakers. „De nummer één doelstelling is natuurlijk handhaving, maar een periode zou het seizoen afmaken.”

Het was voor HEBES geen goed laatste halfjaar van 2023. In oktober en november verloor de ploeg uit Heel en Beegden drie wedstrijden op rij met ruime cijfers: op eigen sportpark kreeg het klop van koploper Merefeldia (0-7) en SV Budel (1-5) en moest het op bezoek bij Baarlo ook vijf keer de bal uit het net vissen: 5-0. „Wellicht was er een stukje motivatie of inzet dat we misten”, denkt speler Kyo Hendricx. „Daarna hebben we het wel weer goed opgepakt. De grote nederlagen waren wel tegen clubs die nu mede bovenaan staan, hè.”

Hoe anders is het in 2024. HEBES is in drie wedstrijden nog zonder verlies én zonder tegendoelpunt. Het bracht de ploeg van trainer Lars Peeters van de voorlaatste naar de negende plaats.

Topscorer

Ook afgelopen zondag tegen Lindenheuvel/Heidebloem (4-0) was Hendricx weer trefzeker. Of hij dit seizoen topscorer gaat worden van HEBES? „Dat zal erom spannen. Lars Pouls heeft er ook al genoeg gemaakt. Hij zette voorafgaand aan het seizoen hoog op zichzelf in, hij zou wel even topscorer worden. Ik dacht: dat laat ik niet gebeuren. Nee, even zonder gein; hij mag van mij best scoren. Het is niet echt mijn rol om de doelpunten te maken. Ik sta op mijn positie om de spits te bedienen. Een doelpunt is natuurlijk altijd leuk, maar ik ben net zo blij met een assist. Als we maar winnen, we hebben de punten nodig.”

Op zijn zestiende verjaardag werd Hendricx voor het eerst opgeroepen voor het eerste team van HEBES. „Ik kreeg vijf minuten van trainer Wim Slangen”, herinnert de speler nog. „In die tijd heb ik ook nog eens ongelukkig op de lat geschoten.”

Inmiddels is Hendricx niet meer weg te denken uit de basiself van de fusieclub uit Heel en Beegden. Waar na het vertrek van de jonge coach Pim Hendrix nu een eveneens jonge trainer aan het roer staat in de persoon van Lars Peeters. Hoe dan ook, HEBES heeft eindelijk de smaak te pakken. „De eerste seizoenshelft was ondermaats, in het tweede deel gaat het een stuk beter. Hoe dat kan? Geen idee. Onze aanvoerder Bjorn Sonneville zei dat HEBES dat al enkele jaren op rij heeft. We hebben dit seizoen één wedstrijd gehad dat we compleet waren. Daarnaast is er een nieuwe trainer en moesten we even wennen aan een ander systeem. Voorafgaand aan het seizoen spreek je altijd samen met elkaar iets af. Onze groep is al een aantal jaar bij elkaar, dan weet je wat je van elkaar kunt verwachten. De nummer één doelstelling is natuurlijk handhaving, maar een periode zou het seizoen afmaken.”

Rivaliteit

Komende zondag gaat HEBES op bezoek bij buurman FC Maasgouw. Meestal een verhitte derby. Hendricx: „Het is toch de enige club in de buurt, waar je altijd rivaliteit mee hebt. Je kent die gasten allemaal stuk voor stuk en bent ze nog tegengekomen met carnaval. Het is altijd leuk om elkaar een beetje te kloten. Tegen Maasgouw spelen is natuurlijk altijd wel iets anders dan tegen een andere tegenstander. We gaan met het team van tevoren ontbijten, een stukje teambuilding. Daarna is het negentig minuten hard tegen hard, maar ook achteraf samen een biertje drinken.”

 

Bron: Tim Cox, Dagblad De Limburger
Foto Jeroen Kuit

Terug naar overzicht