default-header

HomeDDL: HEBES grijpt naast periodetitel door gelijkspel tegen Merefeldia

DDL: HEBES grijpt naast periodetitel door gelijkspel tegen Merefeldia

maandag  11 maart

HEBES is er niet in geslaagd om de tweede periodetitel over te nemen van Merefeldia. In Nederweert werd met 3-3 gelijkgespeeld waardoor Vaesrade deze prijs achter zijn naam mag schrijven.

Voor HEBES telde alleen de volle winst om die titel in de wacht te slepen. Dat gold ook voor FC Maasgouw. Deze teams moesten op bezoek bij de nummers één en twee van de ranglijst, HEBES bij Merefeldia en Maasgouw bij Budel. De winnaar bij Spaubeek-Vaesrade kon ook de titel pakken, waar Vaesrade mogelijk ook aan één punt genoeg had. Bij rust op alle velden stonden HEBES en Vaesrade op winst, Maasgouw was al kansloos.

Snel op achterstand

HEBES kwam in Nederweert al snel op een 2-0 achterstand. Eerst schoot de vrijgelaten Gijs Wullems een voorzet hard binnen: 1-0 Even later kende de warrig leidende scheidsrechter Van Zundert de thuisclub een strafschop toe wegens hands. Dat de HEBES-verdediger door een duwtje uit balans was gebracht en vervolgens de bal tegen zijn elleboog kreeg was Van Zundert ontgaan. Zoals gebruikelijk hielpen protesten niet. Rick Tullemans benutte: 2-0. De thuisclub liet de teugels vieren waardoor HEBES terug in de wedstrijd kwam en nog voor de rust zelfs op voorsprong. Uitblinker Kyo Hendricx zorgde aansluitingstreffer: 2-1. Lars Pouls maakte de mooiste goal door een voorzet ineens over doelman Pim Feijen te lobben en slecht ingrijpen van de normaal zo solide defensie van de thuisclub werd vervolgens door Tijn Leduc afgestraft. Kort na de pauze kreeg Merefeldia opnieuw een strafschop toegekend wegens hands. Volgens de regels terecht, maar wat moet een speler doen als de bal van korte afstand hard tegen zijn arm wordt geschoten? De woede bij HEBES viel te begrijpen, maar het werd nog erger want Tullemans bleef ijskoud en bracht Merefeldia langszij: 3-3. Bjorn Bastiaans liet vervolgens na om de thuisploeg nog de winst te bezorgen.

Pot bier

Door dit gelijkspel en uiteindelijk ook een remise bij Spaubeek tegen Vaesrade laatstgenoemde c lub de winnaar van de tweede periodetitel. HEBES-trainer Lars Peeters: „Toch wel zuur, maar we doen het goed in de competitie. We zijn op de ranglijst aan het klimmen en ons spel is beter geworden. Vooraf teken je voor een punt bij de koploper. We richten ons nu op de volgende periode en drinken een welverdiende pot bier.”

Bron: Louis Lena, Dagblad De Limburger