default-header

DDL: VV HEBES kruipt uit degradatiezone en zorgt voor nog meer zorgen bij concurrent RKFC Lindenheuvel

HomeDDL: VV HEBES kruipt uit degradatiezone en zorgt voor nog meer zorgen bij concurrent RKFC Lindenheuvel

DDL: VV HEBES kruipt uit degradatiezone en zorgt voor nog meer zorgen bij concurrent RKFC Lindenheuvel

DDL: VV HEBES kruipt uit degradatiezone en zorgt voor nog meer zorgen bij concurrent RKFC Lindenheuvel
maandag  19 februari

VV HEBES heeft opnieuw belangrijke punten gepakt door het rechtstreekse duel tegen laagvlieger RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie met 4-0 te winnen. De kans op handhaving voor de ploeg uit Geleen wordt daarmee steeds kleiner.

Hoewel het seizoen nog wel even duurt, worden de verschillen onderin toch langzaam groter. VV HEBES stond voorafgaand aan de wedstrijd op een tiende plek maar stijgt na twee overwinningen op rij gestaag. RKFC Lindenheuvel Heidebloem Combinatie, dat momenteel dertiende staat, reisde af naar Beegden in de wetenschap dat een overwinning ‘noodzakelijk’ was om aan te haken bij de concurrentie.

Een vrije trap voor de thuisploeg leverde na een klein half uur de eerste kans en meteen ook het eerste doelpunt van de wedstrijd op. Aanvoerder Bjorn Sonneville gaf hem laag voor en Lars Pouls kopte knap binnen. Ook de bezoekers kregen in de eerste helft één echte kans, maar die werd knap gered door de Beegdense doelman. Na rust veranderde het spelbeeld. Beide ploegen kregen meer kansen en de duels werden feller. Het duurde niet lang voordat Ravi Krause zijn ploeg op 2-0 zette. Tot overmaat van ramp moesten de bezoekers vervolgens ook nog verder met tien man. Een snoeiharde tackle van Keanu Jessen leverde hem een directe rode kaart op. ,,Vanaf

het moment van de 2-0 en de rode kaart, wist je eigenlijk al dat de wedstrijd voorbij was’’, reageerde RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie-trainer Rudy Crutzen na afloop. De schade voor zijn ploeg werd door doelpunten van Nick Pouls en Kyo Hendricx zelfs nog groter. ,,We moeten als team echt kijken wat we gaan veranderen, want het was vandaag gewoon ondermaats.’’

VV HEBES is voorlopig uit de gevarenzone en trainer Lars Peeters was na afloop dan ook euforisch. ,,Negen punten uit drie wedstrijden, dat is fantastisch. We speelden vandaag zeker geen goede wedstrijd, maar we hebben wel verdiend gewonnen en als team gestreden. Nu feestvieren, vervolgens voorbereiden op de derby tegen Maasgouw en dan pakken we misschien wel de periodetitel’’, reageerde hij met een knipoog.

 

Bron: Thijs Bastings, Dagblad De Limburger.
Foto: Lé Giesen

Terug naar overzicht