default-header

DDL: Kyo Hendricx blijkt een goudhaantje in dit degradatieduel

HomeDDL: Kyo Hendricx blijkt een goudhaantje in dit degradatieduel

DDL: Kyo Hendricx blijkt een goudhaantje in dit degradatieduel

DDL: Kyo Hendricx blijkt een goudhaantje in dit degradatieduel
maandag  29 januari

Het publiek op sportpark Graswinkel in Weert moest wel erg lang wachten op een doelpunt. HEBES scoorde pas in de vierde minuut van de blessuretijd de winnende treffer tegen MMC Weert: 0-1.

Vooraf was voor iedereen duidelijk dat het in de degradatiekraker tussen de laagvliegers MMC Weert en HEBES alleen maar ging om de volle winst. De Weertenaren hadden een bijzonder zwakke start van het seizoen, waarbij de teller na negen wedstrijden nog op één schamel puntje stond. Voor de winterstop hebben ze met twee overwinningen op een rij hun positie echter aanzienlijk verbeterd en de rode lantaarn overgedragen aan SVH’39. Het degradatiespook is hiermee echter voor MMC Weert nog geenszins uit zicht.

Voor tegenstander HEBES, dat met één punt meer ook in de staart van de ranglijst is terug te vinden, telt alleen winst om de aansluiting met de middenmoot te realiseren. Een spannende wedstrijd leek dan ook voor de hand te liggen.

Weinig kansen

In de eerste helft kwamen beide teams nauwelijks aan aanvallen toe. De strijd vond voornamelijk plaats op het middenveld. Kansen vielen voor de aanvallers dan ook niet te noteren. De beste kans kreeg Stef Baetsen, maar vrij voor doel schoot hij de bal voorlangs.

Na de pauze creëerde zowel MMC Weert als HEBES enkele doelkansen. Eerst trapte Tijn Leduc van de gasten vrij voor doel een bal hoog over. Even later scoorde Mika Lemmens voor de thuisclub, maar werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Verder bleef het een echt degradatieduel met veel strijd, maar weinig goed voetbal.

Blessuretijd

Toen alle toeschouwers een doelpuntloze einduitslag verwachtten, viel in de blessuretijd toch nog de winnende goal voor HEBES. Kyo Hendricx gaf uit een scrimmage het laatste zetje: 0-1. „Verdiend”, vond trainer Lars Peeters van HEBES. „Na een slechte eerste helft, waarin we op het middenveld steeds een mannetje te kort kwamen, waren we in het tweede deel zonder meer de betere ploeg. De doelrijpe kansen ontbraken echter. Gelukkig konden we in de blessuretijd desondanks nog belangrijke drie punten binnenhalen.

 

Door: Fred Thissen, Dagblad De Limburger

 

Terug naar overzicht