default-header

DDL: “Roel Delahaye kan zich weer op het voetbalveld uitleven”

HomeDDL: “Roel Delahaye kan zich weer op het voetbalveld uitleven”

DDL: “Roel Delahaye kan zich weer op het voetbalveld uitleven”

vrijdag  6 maart

Roel Delahaye vreesde even dat hij de kicksen voorgoed kon opbergen. Maar na lang blessureleed keerde de amateurvoetballer toch terug binnen de lijnen bij HEBES, de fusieclub uit Heel en Beegden.

Hij stond drie maanden aan de zijlijn. De 29-jarige Roel Delahaye, met aanvoerder Geert Vullings één van de routiniers van de hoofdmacht van fusieclub HEBES, liep in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen een fikse blessure op die hem tot aan de winterstop van het veld hield. Zijn hamstring had een scheur van acht centimeter en een stuk was zelfs losgekomen. Hij vreesde dat het einde voetbalverhaal zou zijn. Uiteindelijk heeft de fysiotherapeut van de club, Ferd Serton, hem weer kunnen oplappen en vierde hij op 26 januari zijn rentree in Spaubeek.

Afgelopen zondag maakte hij zijn opwachting op eigen veld in de streekderby tegen SVC 2000 uit Roermond. Hij pakte zijn taken weer tot volle tevredenheid op. De snelle vleugelspits strooide met enkele uitstekende voorzetten. Uit één ervan scoorde HEBES de openingstreffer.

Blessure

Roel Delahaye is bijzonder blij dat hij weer op het veld staat. „Ik had er toch een hard hoofd in of alles wel goed zou komen met die blessure. Er werd een operatie overwogen, maar dat bleek niet nodig. Onze fysio heeft uitstekend werk geleverd. Ik moet het van mijn snelheid, inzet en duelkracht hebben. En dat is er allemaal weer. Ik voel me topfit.”

Delahaye is één van de weinige spelers in het eerste team die de fusie tussen Heel en Beegden bijna vanaf het begin hebben meegemaakt. Hij is een Beegdenaar die in zijn prille jeugdjaren voor de club in zijn dorp speelde. Alleen het eerste half jaar van de fusie heeft hij niet meegemaakt.

Op twaalfjarige leeftijd verkaste hij naar VVV. „Ik werd uitgenodigd voor een testwedstrijd, was toen echter geblesseerd. Ik mocht nog een keer terugkomen en kon blijven. Ik zat in hetzelfde jeugdteam als Bryan Linssen die nu bij Vitesse speelt. Drieënhalf jaar heb ik in Venlo gebald. Toen was het einde verhaal en ben ik teruggekeerd naar HEBES, dat net een half jaar gefuseerd was. Met zestien kwam ik in het eerste.”

Trio

Van 2006 tot 2014 kwam de fusieclub in de vierde klasse uit. In dat laatste jaar werd de club tweede. Via de nacompetitie promoveerde HEBES naar de derde klasse. „Jarenlang hebben we bijna constant met een vast team gespeeld. We hadden met spits Rhodri van Dooren en de vleugelspitsen Lars Sonneville en mij een behoorlijk aanvallend trio. Rhodri was kaatser en afmaker, Lars afmaker en aangever en ik vooral aangever. Dankzij mijn snelheid en passeervermogen. Ik mag eigenlijk wel wat meer scoren. Dat is niet mijn sterkste punt.”

Dit jaar debuteert de pas 26-jarige trainer Pim Hendrix bij HEBES. Delahaye: „Hij was trainer in de jeugd van VVV. Dat merk je ook wel. Hij geeft prima trainingen en kan goed met jeugd omgaan. De laatste twee seizoenen zijn veel routiniers gestopt. Geert en ik zijn nu de oudsten in een vrij jeugdige spelersgroep. En ondanks langdurige blessures van Lars Sonneville en mij heeft de ploeg steeds boven de rode streep gestaan. Nu zijn we weer compleet. Ik ben ervan overtuigd dat we het ook dit seizoen zullen redden.”

Bron: Tjeu Stemkens, Dagblad De Limburger
Foto: Mike Aretz