default-header

HomeTon van Deijzen (76) is nog altijd iedere ochtend met plezier bij VV HEBES te vinden

maandag  5 februari

Als er één vrijwilliger is die een hart voor de club heeft, dan is het Ton van Deijzen (76) wel. De oud-sleepbootkapitein bij een baggerbedrijf is iedere dag te vinden op het sportpark in Beegden.

Een afspraak maken van Ton van Deijzen is helemaal niet zo lastig. „Zeg jij het maar, ik ben elke ochtend op de club, vanaf 7.00 uur. Maar dan zal jij nog wel in je bed liggen.” De toon aan de telefoon is meteen gezet. Het is Van Deijzen ten voeten uit. Als de in april 77 jaar wordende vrijwilliger op zondagochtend in alle vroegte (lees: 10.00 uur) zijn ‘bunker’ laat zien op het sportpark in Beegden, verschijnt er een glundering op zijn gezicht. Met de trappen omlaag, naar de kleedkamers en ballenruimte: Van Deijzen’s walhalla. Het ‘Ton van Deyzenpaad’, hangt er op een straatnaambord. „Maar wel verkeerd geschreven”, is de hoofdpersoon direct duidelijk.

Mouwen opstropen

Van Deijzen werd geboren in Wessem en verhuisde ruim vijftig jaar geleden naar Heel, waar hij zich meteen bij de voetbalclub meldde. „Maar ik was geen goede voetballer. Ik moest het hebben van de mouwen opstropen tot helemaal boven, niet tot halverwege.” Later werd hij onder meer jeugdtrainer, eerst jarenlang bij VV Heel, daarna bij fusieclub Hebes. Drie jaar geleden kreeg Van Deijzen een herseninfarct, waardoor hij moest stoppen met het trainen van de jeugd. „Het werden me te veel prikkels. Daar heb ik het heel zwaar mee gehad, nu nog als ik erover praat. Van het ene op het andere moment… Maar wacht eens even, nu ben ik over mijn eigen ziekte aan het praten. Het gaat over Hebes, hè.”

Van Deijzen was ook meer dan dertig jaar leider van het eerste elftal en wedstrijdsecretaris. Daarnaast onderhoudt hij dus het sportpark. Dat laatste samen met negen andere vrijwilligers, elke week. “Ik ben ie-de-re dag hier. Ik weet alles en doe het graag. Dat is het grootste winpunt: de club is blij met mij en ik ben blij met de club. Af en toe is het wel eens ‘godverren’, maar dan sjpiej ik wel van me af, hoor.”

Door: Tim Cox, Dagblad De Limburger

Foto: Jan Paul Kuit